Quines distàncies tenen els forats de pitch&putt??

Setembre 2021. Video: Crèdit Andorrà Supporting

 

El professional de golf Carles Pérez Gelmà ens explica que en un camp de pitch&putt podem trobar forats des de 40 metres fins a 120 metres.

Depenent de la distància, del nivell del jugador, dels obstacles i de les condicions del camp es jugarà amb un pal o altre des de la sortida.

Per exemple els jugadors de bon nivell utilitzen només un o dos pals per tot el recorregut indistintament de la distància del forat ja que la seva tècnica els permet adaptar el cop a la mida i condicions del camp. En canvi jugadors de menys nivell o per condicions físiques per exemple necessiten algun pal més, sobretot per arribar als forats de mes distància.


 

Què vol dir "par 3"?

Agost 2021. Video: Crèdit Andorrà Supporting

 

F. Xavier Feliubadaló, jugador de pitch&putt i membre de la junta de l'AAPP ens explica el significat de "par 3". Tal com sentireu al vídeo es tracta del nombre de cops en que s'hauria de finalitzar com a màxim el forat, comptant des de la sortida fins al forat. 

En el pitch&putt tots els forats són "par 3", d'aquí que el par del camp sigui 54, és a dir, 3 cops x 18 forats = 54, a diferència de l'esport del golf en què hi han forats, par 3, par 4 i par 5 i per aquesta raó el par total del camp varia entre diferents camps.

En el pitch&putt els bons jugadors, aconsegueixen fer molts forats en només dos cops, restant així cops al "par del camp" i és quan es veu un resultat negatiu en finalitzar la volta de joc, per exemple -5 del par, vol dir que ha finalitzat el joc fent 49 cops totals.
Al contrari quan un jugador novell o quan un jugador mitjà van afegint cops a cada forat, acaba amb un resultat positiu, per exemple 64, vol dir que el jugador ha fet 10 cops més del par del camp.


 

Què és un obstacle d'aigua?

Agost 2021. Video: Crèdit Andorrà Supporting

 

El professional de golf Carles Pérez Gelmà ens explica avui què un obstacle d'aigua és una zona que afegeix dificultat al recorregut de golf. Si el jugador envia la seva bola a l'obstacle d'aigua haurà de "droppar" la bola per jugar de nou i afegir-se un cop de penalitat al total dels cops del forat. "Droppar" la bola significa deixar-la caure d'una forma concreta per posicionar-la en el/s lloc/s permesos segons el reglament i poder continuar el joc, amb la penalització corresponent.

El professor i director del camp de Vall d'Ordino, Gonzalo Mendoza, executa un cop per sobrevolar l'obtacle d'aigua i deixar la bola al green que es troba a l'altre costat del llac.

 

Què és l'approach?

Agost 2021. Video: Crèdit Andorrà Supporting

 

El professional de golf Carles Pérez Gelmà ens explica avui què és l'approach. Es tracta d'un cop, com el seu nom indica, d'aproximació a la bandera i s'utilitza quan no s'ha aconseguit arribar amb la bola al green. Segons la posició de la bandera es pot fer un approach rodat per què la bola corri intentant deixar-la propera al forat o ficar-la dins. També hi han cops d'approach que s'executen elevant la bola amb la intenció de sortejar per exempe un montícul, deixant la bola aturada al green ben propera a la bandera per assegurar fincar-la al forat en el següent cop amb el putt.

Millorar la tècnica de l'approach és clau per aconseguir deixar la bola molt a prop del forat, fins i tot quan s'ha fallat el green. 

Les imatges mostren alguns dels nens de l'escola de golf practicant l'approach amb el seu professor i director del camp de Vall d'Ordino, Gonzalo Mendoza.

 

El green i el putt

Agost 2021. Video: Crèdit Andorrà Supporting

 

Seguint amb la sèrie de càpsules de pitch and putt ofertes pel nostre patrocinador principal Crèdit Andorrà a travès de #SupportingPitchAndPutt , avui el jugador professional de golf Carles Pérez Gelmà, t'explica què és el green i el putt. Millorar la tècnica del putt amb l'entrenament és la clau per millorar el resultat i fer menys cops en una volta de competició. 

 

Iniciats i no iniciats: el camp de pràctiques

Agost 2021. Video: Crèdit Andorrà Supporting

 

El professional Gonzalo Mendoza, membre de la selecció andorrana i director del camp de pitch&putt de Golf Vall d'Ordino de La Cortinada, explica que el camp de pràctiques és una zona indispensable per l'aprenentatge del pitch&putt i per l'entrenament de tots els jugadors per la millora dels cops amb els diferents ferros i fustes. El camp de pràctiques de la Cortinada està obert a l'entrenament de jugadors de pitch&putt i de golf per iniciar-se i per perfeccionar-se.

El nostre patrocinador principal Crèdit Andorrà a travès de #SupportingPitchAndPutt ens ofereix diferents curts relacionats amb el nostre esport, i que anirem publicant periòdicament, començant pel material bàsic donant així la benvinguda als nous practicants d'aquest esport.

  

Protocol pitch&putt: com vestir-se

Juliol 2021. Video: Crèdit Andorrà Supporting


El nostre patrocinador principal Crèdit Andorrà a travès de #SupportingPitchAndPutt ens ofereix diferents curts relacionats amb el nostre esport, i que anirem publicant periòdicament, començant pel material bàsic donant així la benvinguda als nous practicants d'aquest esport.

El jugador professional de golf Carles Pérez ens ho explica així: 

 

Un esport a l'alça. Coneixes el material de pitch&putt?

Juny 2021. Video: Crèdit Andorrà Supporting


El nostre patrocinador principal Crèdit Andorrà a travès de #SupportingPitchAndPutt ens ofereix diferents curts relacionats amb el nostre esport, i que anirem publicant periòdicament, començant pel material bàsic donant així la benvinguda als nous practicants d'aquest esport.

El professional Gonzalo Mendoza, membre de la selecció andorrana ens ho explica així: 

 

Coneixent les classes de l'escola de Pitch&Putt Vall d'Ordino

Setembre 2019. Video: Crèdit Andorrà Supporting

Crèdit Andorrà en la campanya #SupportingPitchAndPutt  ha acompanyat a Gonzalo Mendoza i als infants que comencen per presentar-nos l'escola de Vall d'Ordino en una de les classes. Véns?