Ronda final de diumenge, partides individuals i classificació final

A les 12 h del migdia s'han jugat les partides individuals en matchplay corresponents a l'última volta del campionat V Nacions 2023 que ha tingut lloc durant tot el cap de setmana al P&P de Vallromanes, Catalunya, on s'enfrontaven les cinc seleccions.

En el primer grup, que va quedar definit a la primera fase, s'enfrontaven Catalunya i França, resultant guanyadora la selecció catalana, amfitriona d'aquesta d'edició, amb un total de 8,5 punts en el dia d'avui, amb 5 punts d'avantatge respecte de la selecció francesa, que ha quedat segona amb 3,5 punts avui.

En el segon grup on es disputaven els llocs 3r, 4rt i 5è, ha resultat guanyadora Galícia amb 9,5 punts aconseguits avui, seguida d'Andorra amb 5,5 punts aconseguits avui i Euskadi amb 3 punts.

El campió d'aquesta edició ha estat Catalunya, que ha liderat en tot moment la competició, seguida de França en segon lloc, Galícia tercera classificada, Andorra en quarta posició i Euskadi cinquena.

A l'edició anterior de 2022, jugada a Galícia, van resultar guanyadors els gallecs; a l'edició de 2021 judada a Foix (França), van guanyar els catalans i a la de l'any 2020, disputada a Xixerella (Andorra), va guanyar la selecció andorrana.

Primera volta del diumenge, modalitat foursome (parelles)

La primera volta d'enfrontaments en parelles sota la modalitat de foursome deixa en el primer grup un distància de dos punts entre Catalunya i França, liderant els catalans. Pel que fa al segon grup, on els equips es disputen el 3r, 4rt i 5è lloc, Galícia també ha agafat avantatge, amb tres punts de diferència respecte Andorra i Euskadi.

Encara queden vuit punts per disputar en les partides individuals que tindran lloc a partir de migdia.

En finalitzar les partides, aproximadament a dos quarts de tres de la tarda, està previst el lliurament de premis i un aperitiu.

Tercera volta del V Nacions, resultats globals després dels enfrontaments individuals de dissabte a la tarda

La tercera ronda d'enfrontaments individuals deixa la mateixa classificació que al matí. Catalunya, la selecció amfitriona es mostra líder en un camp que dominen amb un total de 14,5 punts. Els francesos, que d'altra banda ja s'han enfrontat a Catalunya en les finals d'altres edicions, han aconseguit un global de 10 punts el dissabte, mentre que Galícia queda amb 8,5 punts, Andorra amb 6 punts i Euskadi amb 1 punt.

Els punts aconseguits per Andorra durant la tarda han estat tres, gràcies una partida guanyada i quatre empatades, resultats que malauradament deixen al nostre equip sense poder optar a jugar per un possible segon lloc en els enfrontaments de diumenge.

El sistema de la competició preveu què els dos millors equips classificats dissabte, Catalunya i França, passin a enfrontar-se diumenge pel primer i segon lloc del campionat i els altres tres equips, Galícia, Andorra i Euskadi, es disputaran els llocs 3r, 4rt i 5è.

Les partides de demà seran una primera volta en la modalitat foursome a les 9.30h i una segona volta en partides individuals a les 12 del migdia. Totes les partides es fan en format machplay i les dues rondes poden atorgar un màxim de 12 punts. Enviem als nostres jugadors tota la força i sort per demà!!

En finalitzar les partides, aproximadament a dos quarts de tres de la tarda, està previst el lliurament de premis i un aperitiu.


Segona volta del V Nacions a Vallromanes, resultats dels enfrontaments greensome de les 12h de dissabte, a l'espera dels individuals de la tarda

L'equip d'Andorra aconsegueix dos punts dels quatre possibles a la volta de les 12 del migdia en la modalitat Greensome. L'ordre dels equips a la classificació segueix igual que en concloure la primera volta, liderant l'equip català a un punt de França que finalitzen el greensome també en segona posició. Galícia i Andorra ara amb quatre i tres punts respectivament. A les 17h està previst l'inici de les partides individuals.

 

Comença el V Nacions a Vallromanes, resultats dels enfrontaments fourball de les 9.30 de dissabte

Un cop iniciat el campionat en una primera volta en la modalitat de fourball (parelles) la classificació la van liderant els amfitrions catalans amb 4 punts, seguits de França amb 3 punts, Galícia amb 2, Andorra que de moment ha guanyat només una de les partides, i conclou el tauler l'equip de Euskadi pendent encara d'obrir el seu marcador. MOLTA FORÇA ANDORRA!! I MOLTS BERDIES!!

La competició 5 Nacions es juga des de 2015 (anteriorment s'havia anomenat Quadrangular Internacional) i enfronta a les seleccions d'Andorra, Catalunya, Euskadi, França i Galícia. El V Nacions és un campionat rotatori jugat en diferents camps dels territoris participants i es desenvolupa mitjançant enfrontaments matxplay dels equips.

Els equips estan integrats per vuit jugadors que disputen partides individuals i en parella. Les rondes de competició inclouen partides en parelles i individuals en diferents modalitats fourball, greensome i individual.

L'última edició, el 2022, es va disputar a Orense i va donar com a campiona la selecció amfitriona, seguida de la catalana i Andorra va quedar en tercer lloc. En l'edició de 2021, jugada a Foix, van resultar campions els catalans i a l'edició anterior, el 2020, que es va desenvolupar a Xixerella, Andorra, va donar com a campions els jugadors amfitions, la selecció d'Andorra.

Enguany, que serà l'edició quinze del campionat i que tindrà lloc al P&P Vallromanes entre els dies 28 i 30 de juliol, Andorra presentarà l'equip següent:

EQUIP D'ANDORRA - V NACIONS 2023

Pablo Pérez Sierra
Carles Pérez Gelmà
Gonzalo Mendoza Rodríguez
Joan Valls Andiñach
Martí Castellà Zanuy
Carme Morales Frasnedo
Antoni Miquel Fernández Sánchez
Jose Manuel Veloso Domonte

 Capità (no jugador) Xavier Feliubadaló Moles.

 

Els dies 28, 29 i 30 de juliol es jugarà el campionat 5 Nacions al Pitch&Putt Vallromanes, a Catalunya

El divendres dia 28 serà la jornada d'entrenament i a dos quarts de vuit del vespre es farà la presentació dels equips i el sorteig d'enfrontaments, per passar a l'aperitiu i sopar dels equips a Can Maimó.
El dissabte es jugaran tres voltes de competició, al matí fourball i greensome i a la tarda la individual. El diumenge hi haurà una ronda foursome i una d'individual, per cloure la competició cap a dos quarts de tres de la tarda, amb un aperitiu i el lliurament de premis.

A continuació publiquem el reglament del torneig on també es troba la tarja del recorregut de la competició amb les mides dels forats, així com altra informació del vostre interès.

NOTA: Clicant al plànol de camp podreu accedir a la informació "Forat a forat de Vallromanes"