Cinc podis dels andorrans: 2n i 3r absoluts, 1r sènior, 2a fèmines i 2n juvenil

Ricard Morat, Gonzalo Mendoza, Toni Armengol, Laura Alfonso i Xavier Cayetano pugen al podi en unes finals emocionants
Enric Sanz i Conchi Carballo s'han proclamat guanyadors de les categories masculina i femenina de la 5ena edició de l'Open Internacional de Pitch&Putt d'Andorra que s'ha disputat durant el cap de semana a Xixerella.

En una tercera ronda molt disputada, el jugador català Enric Sanz, que venia des de la cinquena posició després de les dues primeres rondes, va fer una gran actuació superant la pressió d'anar remunant forat a forat i forçant el desempat davant del jove jugador local Ricard Morat. Ambdós acabaven amb 152 cops finals amb un -10. En la mort sobtada, el jugador català guanyava a Morat al primer forat. El tercer va ser Gonzalo Mendoza amb 154 cops. Quart quedava el jugador irlandés Barry Maden a tres cops dels guanyadors. El jugador català Àlex Albiñana, el colíder amb Morat abans d'afrontar la darrera ronda, acabava amb els mateixos cops que Maden, empatat en cinquè lloc.

En la categoria femenina i també amb un final de play off per decidir la guanyadora, la jugadora catalana Conchi Caballero s'imposava a la jugadora local Laura Alfonso que començava la tercera ronda a un cop de la líder, acabavant empatades amb 176 cops, 14 més de la par del camp en les tres rondes de joc. Finalment Caballero guanyava el play off a Alfonso en el tercer forat d'un desempat molt emocionant. 

En la classificació sènior, la victòria era per l'andorrà Toni Armengol, que acabava amb 162 cops final,  a la par del camp. El català Josep Lluís Prats era el segon a dos cops d'Armengol.

Finalment en la categoria juvenil, el jove de nou anys Àlex Albiñana es proclamava vencedor amb amb un resultat -2 total; segon acabava  l'andorrà Xavier Cayetano i tercer el català Ivan Ponsdomènech.

Al torneig hi han participat en les tres rondes de competició una norantena de jugadors, la majoria d'ells, catalans i andorrans, però també irlandesos i holandesos. 

Aquest cinquè Open Internacional ha servit també per presentar oficialment la candidatura d'Andorra a l'organització de la Copa del Món que celebraria dels dies 1 al 3 de juliol del 2016 a Xixerella amb el suport de Crèdit Andorrà.

 

Classificacions finals de l'Open d'Andorra 2015